Retete italiene: Bucataria italiana

vineri, 15 aprilie 2011

Bucataria italiana

Retete italiene originale

Lectura acestui blog este un periplu "delicios" prin tot ceea ce inseamna bucataria Italiana,gastronomiei italiei din ultimii  ani isi dezvaluie multiplele asemanari cu gastronomia altor popoare europene - inclusiv cu cea romaneasca.
        O scurta istorie a bucatariei italiene - cu mostenirile ei romane preluate de la cel mai avansat popor al antichitatii europene, cu fanteziile si curiozitatile Evului Mediu si ale secolelor urmatoare, cu influentele franceze si cu revolutiile culinare ale diferitelor epoci Ne introducem si noi in lumea de azi a succeselor gastronomice care au cucerit toate continentele.
        Daca inca nu ati reusit sa ajungeti in Italia, puteti sa savurati o particica din farmecul gastronomiei italiene, alcatuita din gusturi sofisticate, dar totodata simple si preparate cu maiestrie, stiinta si pasiune.

Accentul nu este pus atat pe complexitatea si rafinamentul unei bucatarii sofisticate, cat pe calitatea si respectul traditiilor. Italienii sunt cei mai mari consumatori de paste din lume.Italia poseda o bucatarie cu vechi traditii culinare, caracterizata prin folosirea pastelor fainoase. Se consuma peste si alte marunte vietati marine (pesti, midii, crabi, homari). Frutti di mare este denumirea mancarurilor preparate din vietati marine marunte, considerate o specialitate a bucatriei italiene.

Retetele italiene sunt o arta care ne invata cum sa pregatim bucate gustoase si cum sa le pregatim cat mai agreabil.

                    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu