Retete italiene: Pulpa de miel la cuptor cu ocazia Pastelui.......

miercuri, 20 aprilie 2011

Pulpa de miel la cuptor cu ocazia Pastelui.......

Carne de miel este un fel de mancare cu traditie in toata lumea de Paste.
Exista multe moduri de a o pregati, una dintre acestea este reteta din pulpa de miel la cuptor cu vin alb.
Pentru aceasta avem nevoie de următoarele:

Ingrediente:

2 kg de pulpa de miel
o jumătate de litru de vin alb sec
cateva frunze de menta proaspata
un catel de usturoi
100 ml de ulei de masline
sare, lamaie(coaja), si piper

Mod de preparare:


Se pala pulpa de miel se curata (de eventualele grasimi) si o punem intru-n castron(sau alt recioient de gatit),apoi punem putina sare si piper si se pune 1/2 de vin alb,usturoiul si coaja de lamaie.
Se acopera vasul si il punem la macerat la frigider pentru 24 de ore.
După acest timp, trebuie sa separam pulpa de miel de restul ingredientelor,se scoate pulpa se usuca cu un prosop de bucatarie si se pune in tigaie la prajit cu ulei de masline,se prajeste la foc mic pentru 10 minute intorcant permanent pulpa in asa fel incat sa se prajeasca uniform pe toate partile.
Intre timp se pune vinul si celelalte ingrediente intr-o strecuratoare si se strecoara doar vinul apoi il punem imtr-o tava si se adauga pulpa de miel,se pune la cuptor pentru 45 min. la 200 grade,intorcand la fiecare 5 min pulpa pana vinul sa redus la jumatate chiar mai mult.Se pune pe farfurie si se decoreaza cu frunze de menta,busuioc proaspat,salata,etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu