Retete italiene: Retete italiene cu ocazia Pastelui.........

duminică, 17 aprilie 2011

Retete italiene cu ocazia Pastelui.........

In Italia evenimentul se va baza ca de obicei pe bucataria locala traditionala.
Cele mai multe sunt dulciuri şi de Paşti fiecare regiune cu propria traditie.  Nu pierde niciodata acest eveniment în bucătărie. In Calabria gasim "Carrè d'agnello - Salvia - Rosmarino - Aglio"(cotlet de miel cu os la cuptor cu salvie,rosmarin si usturoi) cu garnitura de cartofi noi la cuptor si salata verde.Nu este o regula se poate pune oricefel de garnitura sau salata depinde de gusturi.

Carrè d'agnello - Salvia - Rosmarino - Aglio(Cotlet de miel la cuptor)


Ingrediente:

2 bucati de cotlet de miel
coaja de la o lamaie
4-5 catei de usturoi
1 legatura de cimbru
3-4 frunze de salvie
1 crenguta de rosmarin
ulei,sare piper

Pentru macerare
 
1,5 l vin alb sec
0,250 gr ceapa
0,250 gr telina radacina(verde)
0,250 gr morcov
4-5 frunze de dafin
Se pune  carnea intr-o oala se adauga vinul ceapa telina si morcovul taiate in 4 si frunzele de dafin se acopera cu un capac si se pune in frigider pentru 48 de ore.
Apoi se spala cu apa rece se usuca cu un prosop de bucatarie(hartie absorbanta).Se pune uleiul in tava apoi carnea usturoiul necuratat doar zdrobit,sarea,piperul,rosmarinul,coaja de lamaie taiata "julien",cimbrul si salvia se amesteca si se baga la cuptor la 200 grade pentru 50 de min.intorcant carnea din 10 in 10 minute.Cand este gata se pune pe farfurie sosul deasupra si se serveste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu