Retete italiene: Carne

Carne

Felurile principale sunt extrem de variate şi pot fi pe bază de carne sau pe bază de legume. Unele din cele mai cunoscute sunt osso bucco (rasol de vită feliat cam 2 cm, facut la cuptor cu ceapa,morcov,telina si ciuperci), pollo alla cacciatore (pui vânătoresc cu legume, in sos vin Chianti şi oregano), lasagna (straturi din foi de paste făinoase, intercalate cu umplutură de sos ragu si sos besamel), baccala alla Vicentina (cod uscat servit cu mămăligă prajita in tigaie sau pe gratar), vitello alla gorgonzola (carne de vitel în sos de brânză gorgonzola).
Aici vom incerca sa strangem site-uri culinare, sa iti prezentam diverse site-uri culinare, sa vedem ce retete sau ce articole culinare se mai publica pe siteu-rile culinare din Romania. Fiecare dintre aceste retete  sau articole sunt cu link catre site-ul unde au fost publicate. La fel ca si Franta, Italia este o tara a vinurilor si branzeturilor, avand numeroase produse traditionale de o calitate exceptionala.Bucataria italiana s-a extins in preferintele marelui public gratie restaurantelor italienesti. In viata sociala Bucataria italiana are retete destul de grase in ceea ce priveste prepararea carnii.
Informatii utile din domeniul culinar, articole pe diverse teme culinare, curiozitati din gastronomie, sfaturi practice in bucatarie, dictionar gastronomic  cu explicatii pentru diversi termeni gastronomici.Afla lucruri interesante si informatii utile despre produse, firme din domeniul culinar, alimente, bauturi si mancaruri cunoscute, restaurante si locuri celebre din lume.  Bucataria italiana este una dintre cele mai renumite la nivel mondial si se caracterizeaza printr-o mare varietate a produselor utilizate, cat si printr-o mare diversitate regionala. Pastele, pizza si diferitele tipuri de risotto sunt astazi consumate in intreaga lume, dar bucataria italiana este in realitate mult mai variata. Astfel, regiunea Emilia-Romagna este cunoscuta pentru lasagna, tortellini, mortadella, prosciutto si parmezan. Napoli a creat pizza si mozzarella. Calabria se remarca prin utilizarea ardeiului iute si prin prepararea sortimentelor specifice de mezeluri.

 Retete cu carne

Saltimbocca alla romana (antricot fara os cu proscuitto crudo si salvie)

Ingredinte:

300 gr antricot de vita fara os
0,50 ml ulei
100 ml vin alb(sec)
100 gr faina alba
sare,piper
3-4 frunze de salvie0,60 gr prosciutto crudo(jambon)
0,40 gr unt
scobitori

Mod de preparare:

Se taie carnea felii cam 1 cm,se bate carnea,se pun prosciutto feliat,se aseaza o frunza de salvie deasupra si se fixeasza cu scobitori apoi se da prin faina se pune la prajit in uleiul incins.
Se prajeste pe ambale parti apoi se stinge cu vin se lasa la foc mic sa fiarba, cca 5min se de untul prin faina
si se pune in tigaie se fierbe pina se formeaza sosul.



Filetto al pepe verde (muschi de vita cu sos de piper verde)

Ingredinte:

250 gr muschi de vita
100 ml ulei
0,50 gr piper verde in saraura
0,75 gr mustar
 150 ml smintina
0.50 gr faina
150 ml vin alb sec

Mod de preparare:

Se taie 2-3 felii de muschi,se bate cu ciocanul(putin),se de prin faina si se pune la prajit,se prajeste pe ambele parti  cca 3 min dar nu prea tare(devine tare si atos),apoi se adauga mustarul se amesteca,apoi vinul si piperul,se fierbe la foc mic cca.8-9 min.
Dupa care se adauga smantina si sarea,se fierbe 10 min la foc mic amestcand continuu pana se ingroasa sosul.

Fegato di vitello alla veneziana (Ficat de vitel a la Venetia)

Ingredinte:

0,600 gr ficat de vitel
0,500 gr ceapa
0,250 ml otet din vin rosu
0,30 ml otet balsamic
0,150 ml ulei
0,30 gr unt
sare,piper,2-3 foi de dafin

Mod de preparare:

Se pune in tigaie uleiul,untul,ceapa si putina apa,apoi se fierbe la foc mic cca jumatate de ora,apoi se scoate ceapa din tigaie si se adauga ficatul.Se prajeste putin apoi se adauga otetul,ceapa,sarea si piperu,foile de dafin,si putina apa.
Se fierb 5 min la foc mare amestecand continuu compozitia pana se formeaza sosul.Se pune pe farfurie si se stopeste cu otet balsamic (optional nu este obligatoriu)
Mamaliga (rece) se taie felii si se pune pe gratar sau se poate praji in tigaie cu ulei de masline.

Italienii mănâncă mult, cu placere. Masa lor cuprinde multe feluri de mâncare. Pastele şi orezul, friptura şi vinul sunt des întâlnite în meniul lor.


Filetto al acto balsamicao (Pentru musciulet de vita cu otet balsamic)


Ingredinte:

0.250 gr muschiulet vita
0,50 ml ulei
0,250 ml otet balsamic
0,100 gr miere de albine
sare,piper
0.50gr unt
100 gr faina

Mod de preparare:

 Se taie 2-3 felii de muschi apoi se bate putin,se da carnea prin faina si se pune la prajit la foc mediu.Dupa ce sa prajit bine se adauga otetul balsamic se fierbe la foc mare pina se omogeniziaza.
Apoi se adauga:mierea,sare,piperul si untul dat prin faina se da focul mic si se lasa pana sosul se leaga si devine ca mierea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu